Motto:
Unui șofer de taxi i se cere să aducă un cazier judiciar și un cazier rutier - pentru a ne duce cu mașina
Unui candidat la alegerile parlamentare nu i se cere niciun cazier - pentru a ne face legi

 

Noaptea, ca hoții...

 

Tot ce citiți mai jos a fost scris la datele și orele menționate, fără a mai fi fost editate ulterior!

Miercuri, 1 februarie 2017, dimineață

ORDONANȚA MIȘELIEI---------------------------------

Trăim momente de mare tensiune în societatea românească.

La o lună după alegerile parlamentare și după două săptămâni de proteste de stradă cu zeci de mii de oameni, în București și în alte orașe mari din România, aseară târziu (pe la ora 22) - în mod absolut mișelesc - guvernul PSD + ALDE a adoptat Ordonanța de urgență nr. 13 prin care absolvă de vină mii de infractori. Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial cu maximă urgență la ora 1:30 astă noapte, în timp ce în Piața Victoriei se aflau nu mai puțin de 120.000 de protestatari veniți spontan, după ce au aflat că ordonanța a fost adoptată.


La această dată sunt în lucru peste 2000 de dosare penale pentru acte de corupție ce au legătură cu această ordonanță, dintre care 1200 sunt trimise în judecată. În urma aplicării ordonanței toate aceste dosare pot fi aruncate la gunoi. Degeaba ni s-a părut că, după niște ani de investigații penale, cei care fac fapte de corupție au fost inculpați și trimiși în judecată, fiindcă acum toți inculpații vor fi considerați la fel de nevinovați ca și Maica Tereza.

Mai mult de atât, printre beneficiari se află și o sumă de condamnați pentru corupție care vor ieși din închisoare cu cazierul curățat!

În cursul campaniei electorale atât dragnea și tăriceanu (cu literă mică), cât și partenerii lor din PSD și ALDE au negat permanent intenția lor de a modifica legile axate pe amnistie și/sau grațiere. În schimb, au făcut numeroase promisiuni populiste contradictorii - scăderea taxelor și mărirea salariilor - atât de mari și atractive încât au câștigat alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Orice om știe că astfel de promisiuni se pot îndeplini numai prin găsirea și valorificarea unor resurse suplimentare. Sună ca o butadă să spui că singura resursă suplimentară posibilă pentru România ar fi stoparea corupției și recuperarea prejudiciilor de la cei condamnați definitiv. Păi iaca, acum și asta se desființează...


Ce mare urgență prezenta această speță? Probabil o urgență mult mai mare decât ceea ce s-au angajat: lucrul în folosul cetățenilor cărora li s-au făcut atâtea promisiuni fără acoperire..

Ni s-a spus că este necesar să se ia măsuri pentru descongestionarea închisorilor, dar în bugetul adoptat simultan cu ordonanța nu sunt prevăzute investiții pentru modernizarea penitenciarelor și pentru construirea de noi penitenciare. Se pare că, în concepția PSD + ALDE numărul de condamnați trebuie să fie fix sau să scadă, indiferent de ce decide a treia putere în stat - Justiția. De fapt, în acea ordonanță de urgență nu se pomenește nicăieri de supraaglomerarea închisorilor - după spusele lui Victor Ciorbea din 3 februarie (vezi mai jos).

Dacă ne-am lua după detestabilul ministru al justiției florin iordache (cu literă mică), el și cu o consilieră de-a sa au redactat ordonanța. Totuși, cum nimeni din PSD sau ALDE n-au contestat și nu contestă inițiativa lor, înseamnă că aceste partide în ansamblul lor formează un Grup Infracțional Organizat care, în disprețul opiniei publice, a pus la cale și a transpus în practică modificarea DE URGENȚĂ a unor legi astfel încât să-i favorizeze pe infractori. Totodată, mai înseamnă și că mulți dintre beneficiari sunt printre ei.

De acum, existând un precedent, ne putem aștepta la noi inițiative guvernamentale arbitrare. Printre acestea ar putea fi interzicerea manifestațiilor, cenzura preseiascultarea convorbirilorinterzicerea acestui site al meu etc. etc.. 
Dacă aveți dubii în această privință gândiți-vă cum ar fi fost dacă victor ponta (cu literă mică) ajungea președinte...

Se deschide calea spre orice abuz LEGAL, nu-i așa? Iar dacă nu e legal modificăm Codul Penal și îl legalizăm!

Citiți aici analiza comparată între conținutul existent în Codul penal din 2009 (cu roșu - vechi) și cel al Ordonanței 13 (verde - nou).

 

Miercuri, 1 februarie 2017, după amiază
 

DEVELOPAREA GROZĂVIEI---------------------------------

Bine a zis Cristian Tudor Popescu în cursul dimineții: „Dacă unora li se pare ilegală și imorală ieșirea spontană în stradă (fără autorizație) a 100.000 de oameni, aceștia ar trebui să-și amintească faptul că Revoluția Română a fost făcută de mai puțin de 100.000 de oameni”.

Aud acum că mâine sunt chemați la București toți liderii PSD din teritoriu. Probabil că vor să savureze împreună această victorie împotriva Justiției, fiindcă mi-e greu să cred că sunt chemați pentru a li se cere abia acum avizul.

Este remarcabilă vorba românească „un nebun aruncă o piatră în lac și 100 de înțelepți nu pot s-o scoată afară”. Aici nebunul este dragnea (cu literă mică). Îmi pare rău de acest dragnea - absolvent din 1987 al Politehnicii din București (Facultatea de Transporturi, după ce a repetat un an!!!) - care se dovedește a fi tartorul tartorilor din PSD + ALDE. El a întocmit programul de guvernare (și-l cunoaște „din scoarță în scoarță”), dar atunci când este întrebat despre ordonanță spune că habar nu are de ea, că este inițiativa ministrului (de două parale) al justiției etc.. Oare chiar fac ceilalți ce vor, așa, de capul lor?

Pe de altă parte, îmi pare rău de unii colegi de-ai mei despre care știu sigur că sunt membri PSD (nu vorbesc de binomul Ecaterina Andronescu & Mihnea Costoiu, bine vopsiți și imposibil de extras din ecuație). Oare acești colegi ai mei sunt de acord cu ordonanța mișeliei? Oare ei sunt altfel de cum îi cunosc eu? Ce, nu ar putea să denunțe public acțiunile micului dictator dragnea? Sau este vorba despre faptul că partidul lor (social DEMOCRAT) nu prea acceptă democrația?

Ora 14:30 - Jalnicul 
ministru al justiției florin iordache (cu literă mică) invocă, între altele, drept motiv al urgenței o decizie a Curții Constituționale din  2006 - aici hazul ajunge la apogeu, auzi, din 2006, iar acum suntem în 2017...

Amintiți-vă de adrian severin (cu literă mică, trimis în parlamentul european ca membru PSD). Împreună cu slovenul Zoran Thaler si austriacul Ernst Strasser - au acceptat „să-și vândă serviciile” unor jurnaliști ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acțiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente. De aici a apărut un mare scandal internațional.

Ca efect, slovenul și austriacul și-au dat imediat 
demisia din Parlamentul European. În schimb, spre stupoarea și dezgustul întregii media internaționale. Severin a zis că nu demisionează. S-a mutat din grupul parlamentar socialist în care se afla în grupul celor din categoria „nimeni” care se aflau undeva în fundul sălii Parlamentului. Era arătat cu degetul de către ceilalți europarlamentari (neromâni), cărora nu le venea să creadă că acest individ nu respectă simplele cutume ale onoarei - demisia voluntară. Acest gest mi-a arătat că la noi, în România, onoarea este interpretată diferit și anapoda - în disprețul celor mai elementare reguli de onoare ale Occidentului. În prezent acest individ sinistru, care a distrus bruma de credibilitate a românilor în Europa, se află în închisoare pentru trei ani și jumătate. Continuă, desigur, să-și clameze nevinovăția evidentă...

De ce spun că la români onoarea este altfel interpretată? Pentru că numai la noi un demnitar precum constantin nicolescu (cu literă mică) de la Consiliul județean Argeș a putut fi susținut de către importanți lideri PSD împotriva Justiției, chit că în final a primit o condamnare definitivă de nouă ani și jumătate. Sigur, mai nou, chiar și condamnările definitive sunt acum contestate cu nerușinare la televizor - vezi dragnea, voiculescu, severin etc.

Pentru a fi mai clar sintetizez. Nu mă miră faptul că în România că există corupție și corupți - ca și în alte țări -, ci mă uimește faptul că, odată demascați, făptuitorii nu-și dau demisia, fie și măcar pentru a-și mai curăța imaginea în fața familiei sau a comunității în care trăiesc, cum fac IMEDIAT cei din alte țări. Ba din contră, ei continuă să-și clameze nevinovăția - chiar și după ce au fost dovediți și condamnați. Iar televiziunile le găzduiesc lamentările cu aerul că îi cred, ba chiar îi încurajază să le expună mai pe larg. Chiar dacă sunt și greșeli în actul de justiție, sunt convins că acestea sunt minore și că nu facem bine atunci când denigrăm 
Justiția la televizor zi de zi. Asta face ca populația să ajungă să nu mai creadă în nimic, per total. Cine să ne mai facă dreptate dacă ne pierdem încrederea în Justiție?

 

Joi, 2 februarie 2017
 

CONSECINȚE---------------------------------

Azi noapte au ieșit în stradă peste 100.000 de oameni în București și alți 100.000 în restul orașelor mari și mici din România. Ce trebuie să se mai întâmple pentru ca guvernul să retragă ordonanța mișeliei?

Să cităm din DEX:

  • AMNISTÍE, amnistii, s. f. Act al puterii de stat prin care se înlătură răspunderea penală pentru o infracțiune săvârșită. – Din fr.amnistie.
  • GRAȚIÁ, grațiez, vb. I. Tranz. A acorda unui condamnat iertarea, parțială sau totală, în executarea pedepsei, printr-un act emis de șeful statului. [Pr.: -ți-a] – Din fr. gracier. Cf. it. graziar

Așadar este o diferență mare între aceste două noțiuni (în afară de faptul că unul este substantiv iar celălalt este verb...). Să ținem cont de această diferență.

Având în vedere aceste noțiuni, vreau să precizez că nu am nimic împotriva unor acte de clemență din partea autorităților statului. Atunci când un condamnat care își ispășește pedeapsa a reușit să probeze (după niște ani de detenție și niște confruntări periodice cu o comisie de evaluare) că este apt să revină în societate, înțeleg pe deplin decizia de a fi eliberat (condiționat), cu cerința de a fi urmărit până la împlinirea termenului de eliberare normală. Sigur că nu aș fi de acord cu un astfel de act de clemență pentru un ucigaș care și-a premeditat crima, ori cu un hoț recidivist - să ne înțelegem.

Cu alte cuvinte, cred că o discuție corectă (nu în miezul nopții) cu oameni din toate categoriile, de la nevinovați la Gigi Becali, și de la profani la specialiști, ar putea conduce la niște corecții rezonabile ale legilor, acceptabile pentru toată lumea (sau aproape toată lumea, fiindcă niciodată nu poți să-i mulțumești pe toți).

Să luăm acum cazul lui dan voiculescu, un om mai tânăr cu un an decât mine, adică născut în 1946. Acesta a fost condamnat la 10 de ani de închisoare pentru un prejudiciu adus statului echivalent cu suma de 60 milioane euro. Trec peste faptul că a tras după el în închisoare mai mulți quasi-nevinovați, printre care și pe bietul Mencinicopschi, un om care cred că nu merita această înjosire și mai cred că singura lui vină este că s-a lăsat aburit de vicleanul voiculescu.

Consider că acești 60 milioane de euro ar trebui să fie returnați statului - adică nouă, tuturor. Vă rog să mă credeți că nu îl consider pe (ticălosul) voiculescu drept un om periculos, nici dacă s-ar duce să mă toarne pentru acest site (unde?), așa cum a făcut cu verișoară-sa (la Securitate). Nu cred că dacă ne-am întâlni la un revelion, de exemplu, mi-ar fi frică. Ba chiar cred că aș putea ciocni un pahar cu el, dar  dacă i-aș da mâna după aia, sigur mi-aș număra degetele...

Plecând de la acest considerent, aș fi de acord ca voiculescu să fie eliberat chiar acum din închisoare (după numai un sfert din anii la care a fost condamnat!), dar numai cu două condiții: 1/ să restituie statului (la centimă) cei 60 milioane de euro! 2/ să fie eliberați simultan și nenorociții care au fost trași de el în pușcărie - precum Mencinicopschi...

Sigur că nu sunt eu în măsură să decid astfel de lucruri, dar pot să-mi dau cu părerea pe site-ul meu, nu-i așa? Doar trăim într-o țară (încă) liberă...

 

Ora 14:00 - Jalnicul ministru al justiției florin iordache (cu literă mică) și-a delegat toate atribuțiile secretarului de stat, Constantin Sima, scrie Ziare.com. Delegarea a intrat în vigoare ieri, 1 februarie, și durează 10 zile. Este posibil ca unicul său neuron să fi cedat datorită stresului...

Extinzând fantezia, îmi închipui discuția pe care a avut-o acest ministru-de-paie cu obersturmbannführer său, liviu dragnea:

LD - Ce e, măi micuțule?
FI - Șefu', mă angajez să-ți fac ordonanțe de urgență și să modific coduri penale - orice vrei -, dar am și eu o pretenție...
LD - Și la ce te gândești, micule parșiv?
FI - Păi cred că această aventură mă va scoate cu totul din politică, șefu' nu-i așa?
LD - Da, și?
FI - ...Și cred că vreo 5-10 milioane de euro mi-ar compensa pierderile
LD - Stai așa, dar ai la activ patru mandate de parlamentar, deci ai deja o pensie frumușică numai din asta...
FI - Da, șefu', dar vă gândiți ce bani aș mai agonisi eu dacă nu m-aș băga în aventură?
LD - Bine măi milogule, ia colea 2 milioane și ușcheala!

 

Vineri, 3 februarie 2017
 

CE-AR FI FOST?---------------------------------

M-am uitat aseară la declarația televizată a celor doi: Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu. Au tot fentat răspunsurile la întrebări, dar la cea mai insistentă dintre ele „Abrogați ordonanța?” Grindeanu n-a mai avut încotro și a zis clar NU.

M-am gândit după aceea CE-AR FI FOST dacă ar fi răspuns DA în loc de NU.

Dacă acea ordonanță ar fi atât de nevinovată și de corectă, de ce s-ar crampona să nu o abroge? Ce i-ar costa să spună: „Bine, dom-le, am analizat și am decis să abrogăm ordonanța și să o transmitem Parlamentului spre discutare și legiferare”. Timp este berechet, mai ales dacă ne gândim că la mijloc sunt niște ani în care legile au funcționat bine-mersi, iar termenul explicit de corectare a inadvertențelor constituționale este 1 martie 2018 (după spusele lui Victor Ciorbea la conferința sa de presă de azi, ora 11:40).

Merită oare să chinuie ei atâția oameni - sute de mii - nevoiți să-și lase treburile și să vină la manifestații seară de seară în toată țara? Sunt atât de proști încât să nu-și dea seama că o astfel de aroganță asta îi înverșunează și mai tare pe cei care-i contestă? Ori să nu înțeleagă că asta dăunează și mai tare formațiilor politice pe care le reprezintă? Doar știu bine ce reputație au în străinătate urmașii partidelor comuniste, să nu ne amăgim...

Ei bine, după mine nu, nu sunt chiar așa de proști! Au alte dedesubturi (care mie îmi scapă, ca să fiu sincer), fiindcă (din calcul, desigur) PSD+ALDE se tot pronunță mereu că sunt alături de OAMENI, fie ei și în grupuri mai mici decât sutele de mii care-i contestă. Ascultați-i cum pronunță „OAMENI”: să le dăm OAMENILOR, OAMENII ne-au votat, noi facem totul pentru OAMENI etc..

Păi cei din Piață nu sunt tot oameni, oare? Or fi ceva extratereștri? La început ziceau despre ei că sunt plătiți (de Soros?), dar când au văzut că sunt sute de mii - seară de seară - au renunțat la această gogomănie de adormit copiii.

Așadar, dacă acești aroganți își permit să ignore cu bună știință la ce se expun, atât dinspre țară, dar mai ales dinspre afară, eu rămân la părerea că au interese subterane mult mai mari decât ceea ce susțin! Cum am putea să credem că pe ei 
îi fierbe foarte tare faptul că sunt paragrafe neclare în Codul Penal amendate de Curtea Constituțională și că trebuie neapărat să le corecteze ACUM, ACUM - în toiul nopții? Mai ales când aflăm că le-au făcut și mai greu de înțeles decât erau înainte, sau că au corectat alte pasaje decât cele incriminate ca neconstituționale...


Ora 11:30 - Victor Ciorbea - Conferință de presă

Mă uit la acest „avocat al poporului” care numai al poporului nu este... Recent a atacat Legea 90/2001 pentru a-l apăra pe Dragnea, care fiind în cursul ispășirii unei condamnări cu suspendare nu poate ocupa funcția de prim ministru. Zicea că nu a vorbit cu Dragnea și că doar a observat el unele defecte ale acelei legi care-l împiedică să devină prim ministru pe Dragnea. Păi, scuzați-mă, Dragnea e poporul?

Cum ziceam, acum mă uit la el și-l văd cum spune cu voce măsurată că „domnul președinte Johannis mi-a atras atenția asupra unui precedent și, ca urmare, voi ridica excepția de neconstituționalitate pentru ordonanță”. Spune toate astea cumva jenat că nu are încotro și e forțat să-și respecte statutul de avocat al poporului, chiar dacă prin asta îi deranjează pe „onorabilii” autori ai ordonanțe1.

Păi stai așa tată, că dacă erai de partea poporului ai fi venit radios la microfon și ai fi spus cel puțin „Fraților, am învins - desființăm ordonanța acestor mișei!”. Când colo, el se scuză - ca să-l audă Dragnea, probabil...

 

Sâmbătă, 4 februarie 2017
 

DACĂ DOI INȘI ÎȚI SPUN CĂ EȘTI BEAT DU-TE ȘI TE CULCĂ---------------------------------

Dar dacă îți spun asta sute de mii de oameni? Zicalele românești trebuie să fie respectate, fiindcă n-ar fi ajuns populare dacă nu-și aveau înțelepciunea lor.

Mă gândesc că dacă aș face ceva ce eu cred că este OK, dar dacă mai mulți colegi mi-ar spune că nu e în regulă nu m-aș încăpățâna, ci aș retrage ce am făcut. Avem acum în toată țara niște manifestații în stradă cu sute de mii de oameni. SUTE DE MII DE OAMENI!!! De la Revoluție încoace nu s-au mai văzut asemenea manifestații!

Cât de bătut în cap trebuie să fii - c
a politician - pentru a-ți da seama că asta îți va dăuna în viitor? Fie și numai pentru că obișnuiești populația cu manifestații de amploare! Ajungi exact la ceea ce nu vrei: înveți lumea cu exercițiul democratic! Păi la anul vor ieși în stradă și pentru că scumpești - inevitabil - energia electrică sau gazele, prostule!

A nu te încăpățâna și a renunța la ceva pentru a nu-i deranja pe alții - mai ales când aceia sunt mulți, foarte mulți, este o dovadă 
de bun simț și de înțelepciune politică.

Ora 11:00 - Aud acum la televizor că aseară manifestanții și-au pus mănușile, au scos sacii și au colectat tot gunoiul din Piața Victoriei. Asta dovedește clar că sunt manipulați și plătiți de Soros. Niște români mândri nu s-ar înjosi să facă așa ceva...

 

Duminică, 5 februarie 2017 dimineață
 

CE PROSTIE, CE PROSTIE---------------------------------


Aseară la 8:30 a ieșit la rampă premierul Grindeanu și a anunțat că, pentru a nu rupe România în două - sau chiar în mai multe - bucăți, a decis (el personal) să abroge / proroge ordonanța mișeliei. Cu alte cuvinte, s-au jucat și ei nițel cu Statul de drept, au încercat și ei ceva, dar dacă nu merge, asta e, au revenit la starea anterioară.

În alocuțiunea sa nu a spus nicio clipă că îi pare rău, că a greșit, că-și cere scuze...

Nu contează că România a fost din nou pusă la zid de către celelalte țări (din Occident), că investitorii și-au pierdut încrederea și-și amână tratativele cu firmele din România, că în Consiliul Europei s-a întărit convingerea că România trebuie monitorizată (MCV) în continuare, că spațiul Schengen se depărtează din nou de noi! Încă din 1990 lumea a devenit suspicioasă față de România, de când cu minerii, ba chiar mai dinainte, de la Crăciunul din 1989, când l-au executat pe Ceaușescu în zi de sărbătoare creștină - în vechiul stil stalinist neaoș. Ce, nu puteau aștepta măcar pentru a trece Crăciunul?

În aroganța lor de învingători la alegerile parlamentare, cei de la PSD + ALDE s-au aruncat să-și facă legi care să-i scape de răspunderea penală. Practic, și-au dat arama pe față înainte de vreme - singuri și-au făcut-o!

Așa cum scriam ieri, citez: „Cât de bătut în cap trebuie să fii - ca politician - pentru a-ți da seama că asta îți va dăuna în viitor?”. Iată că acum se va vedea ce pierderi (politice) vor avea după această prostie fără margini.

Partea bună rezidă tocmai în asta - românii și-au dat seama ce putere colosală au ieșind în stradă. De acum nu vor mai înghiți brașoavele politicienilor (de orice culoare), ci își vor folosi telefoanele pentru a se organiza și a ieși în stradă ca să-și spună păsurile - la fel ca în Grecia antică. Dacă Revoluția din '89 a fost a televizorului, cea de acum este a telefonului smart, să fie clar...

Eu sper cu toată nădejdea ca românii să-și dea seama că votul lor este cea mai importantă armă împotriva degradării politice actuale. Sigur că în 11 decembrie 2016 nu aveai alternativă. Cum ai fi putut să votezi pentru Gorghiu și Blaga? Ce-ți spuneau aceștia doi? Ce credeai că vei realiza alegându-i pe ei? Ca urmare, majoritatea NU S-A PREZENTAT la vot! Dar asta nu e o soluție!

În opinia mea, numai strada mai poate să facă ceva în această direcție. Din moment ce CORUPȚIA este cea care ustură cel mai tare la această oră, strada ar putea impune 
să fie interzisă includerea în listele electorale a celor urmăriți penal (pentru orice), ca să nu mai vorbesc de cei cu cazier. Dacă îți faci o firmă trebuie să prezinți și cazierul, între alte acte. Dacă te faci parlamentar nu trebuie să prezinți niciun cazier. Altfel spus, la patroni nu funcționează prezumția de nevinovăție, dar la parlamentari (care-și fac singuri legi cum vor ei) prezumția funcționează din plin! Păi, dacă ai un capital de investit, mai bine te faci parlamentar, frate! Mai ales că la urmă ai și o pensie babană asigurată...

Fără partide democrația nu poate funcționa, dar deși nu este ușor, strada ar putea curăța partidele, iar după aceea ar căpăta o mai mare încredere în procesul electoral și ar veni la vot. Ne-am putea închipui (dacă am avea imaginație suficientă) că, în viitor, un politician român ca adrian severin (despre care am vorbit mai sus) și-ar da singur demisia, la fel ca slovenul și austriacul!!! La ora asta credem că suntem și noi ca slovenii și austriecii, dar citiți mai sus (1 februarie) și vedeți că nu avem nici pe departe mentalitatea lor politică. Dar să-l lăsăm pe adrian severin în celula lui, la noi tocmai a fost ales ca deputat liviu dragnea - aflat fix în cursul ispășirii unei pedepse de doi ani pentru fraudă electorală!

Noi toți ar trebui să ne dăm seama la ce ne expunem. Neparticipând la vot (așa cum ne îndeamnă Radu Banciu în fiecare seară), lăsăm să înflorească populismul cel găunos. În locul nostru, vor merge la vot doar cei atrași de promisiunile cu măririle de salarii și pensii, cu reducerile masive de taxe etc. etc.. Dacă vom continua pe această linie, alte partide ar putea să facă promisiuni și mai gogonate și mai fără acoperire. Care va fi plata? Plata va fi că într-un viitor apropiat iar ni se vor reduce salariile și pensiile... Uitați-vă la Venezuela cu Hugo Chavez al lor, țară membră OPEC, care stă pe zăcăminte de petrol, iar cetățenii ei se duc în Columbia să-și ia de mâncare!

Ați citit povestea „Sarea în bucate”? Speranța mea este că, într-un viitor apropiat, un partid echilibrat și responsabil, care-ți spune că nu se poate trăi numai cu zahăr, va deveni mai atractiv decât cel care te amețește cu zahărul (sau zăhărelul) lui!

Ora 15:00 - A fost publicată în Monitorul oficial Ordonanța de urgență nr. 14 care abrogă OUG 13.

 

Luni, 6 februarie 2017
 

SEMENI VÂNT, CULEGI FURTUNĂ--------------------------------


Aseară în Piața Victoriei au manifestat peste 200.000 oameni, iar la Palatul Cotroceni au fost peste 1000, într-o contra-manifestație anti Johannis. Nu era greu să-ți dai seama care dintre ei au fost manipulați și care nu.

Acum cei din Piața Victoriei cer - pe bună dreptate - demisia prim ministrului, adică a guvernului. Ce încredere mai poți avea într-un prim ministru care se joacă cu ordonanțele de urgență. În politica adevărată regulile sunt simple: ai greșit - pleci.

După mine, ar trebui să vină tot un guvern PSD + ALDE, care să încerce să pună în practică minunățiile promise în campania electorală. Se vor înfunda singuri într-un an, doi, și-și vor arăta adevărata față. Abia atunci s-ar impune alegeri anticipate.

Iar ca să-mi dau cu părerea până la capăt, ar trebui să-l pună pe Vasile Dâncu prim ministru - măcar ăsta a fost verificat ca vice prim ministru în guvernul Cioloș și pare un om mai serios decât ceilalți. Totodată, PSD-ul ar trebui să-l arunce afară pe Liviu Dragnea, tartorul care a pus la cale toată această aventură ce a adus mari pierderi politice pentru PSD, dar și o deteriorare notabilă a imaginii României în lume.

În fond, PSD a fost ales să conducă țara prin vot popular, democratic, iar PSD a ales să înceapă guvernarea prin modificarea Codului penal în favoarea politicienilor corupți! Prin manifestații de amploare nemaivăzută poporul și-a spălat greșeala în fața lumii, dar PSD-ul cum și-o spală? Prin contra-manifestații?

Prof. univ. Emerit Dr. ing. Constantin STĂNCESCU
(constantin@stancescu.ro)