Despre GrabCAD

 

GrabCAD.com este un portal web destinat inginerilor. La origine, inițiatorii săi sunt niște ingineri estonieni.

Până azi, 3 februarie 2021, sunt înscriși aici cca. 8.500.000 membri din toată lumea. Aceștia își postează lucrările lor - mai complexe sau mai simple - pentru a veni în sprijinul celor interesați. Proiectele, în număr de peste 4.500.000, sunt realizate cu programe CAD, de la AutoCAD la Catia, SOLIDWORKS și Inventor.

Înscrierea presupune introducerea unei adrese de e-mail și  unei parole. Odată înscris, un membru GrabCAD are dreptul de a deschide și descărca pe calculatorul personal orice proiect al unui alt membru, chiar fără a fi postat ceva pe GrabCAD.

De asemenea, membrii GrabCAD pot accesa o mulțime de tutoriale. Singura dificultate este că totul este scris în limba engleză.

De exemplu, puteți scrie pe Search cuvântul stancescu și veți putea vedea toate proiectele mele. Acestea sunt realizate strict cu Autodesk Inventor. Animația este realizată cu modulul Inventor Studio, iar Simularea dinamică folosind modulul Dynamic Simulation din Inventor.

Majoritatea proiectelor mele sunt însoțite de câte un film. Vizualizați acest film prin click pe link-ul dat sub textul descriptiv, la linia Video. Dacă vreți să vedeți filmele și nimic mai mult, puteți face ca acestea să ruleze unul după altul - însoțite de muzică. Tot ce aveți de făcut este să activați MOVIES și să selectați opțiunea Play All.

Descărcați (download) oricare proiect - chiar și pe toate - și veți vedea că primiți toate fișierele Inventor originale (.ipt, .iam, .idw, .ipn etc.) aferente. Re-creați în calculatorul Dvs. proiectul astfel descărcat și studiați alcătuirea lui, setările pentru Asamblare, FEA, Animație sau Simulare dinamică - după caz. Dacă găsiți lipsuri sau erori folosiți caseta de mesaje personale (icon-ul cu plic din dreapta sus) și eu le voi citi cu interes.

Puteți oricând să postați proiectele Dvs., fără niciun fel de reținere. Activați în acest scop icon-ul Upload și selectați apoi din calculatorul Dvs. fișierele de postat. Veți participa activ la construirea unei lumi mai informate și mai avansate.

Dacă doriți să faceți un proiect, dar nu vă decideți ce anume să alegeți, iată aici o provocare. Descărcați patentul din 1919 al lui William J. Lilly privind limitatorul de turație al unui mosor cu cablu de aici: Lilly Controller - Patent 2 sept 1919.zip. Veți găsi atât un pdf cu patentul original din 1919, cât și paginile cu desene mari și clare. Acestea au fost prelucrate de mine, aliniate și curățate de „purici”. Ca exemplu, găsiți un proiect similar pe GrabCAD, conceput și postat de mine - vezi https://grabcad.com/library/watt-governor-in-action-1 Descărcați componentele și ansamblul și studiați-l cu atenție. După aceea încercați să modelați componentele din imaginile patentului Lilly, apoi compuneți ansamblul și aplicați-i simulare dinamică.

NOTĂ: Pentru alte lucrări similare vezi AICI și AICI